Ondernemend Nijmegen voor het goede doel

Opbrengst HaringParty 2023
€ 30.000

Na het startsein van burgemeester Bruls boden Nijmeegse ondernemers gisteren in het Stadhuis gezamenlijk op de eerste vaatjes Nieuwe Haring tijdens de 23e  HaringParty Nijmegen. Het goede doel; NEC Maatschappelijk ontvangt dankzij deze veiling een belangrijke donatie voor het project  elektrisch rolstoelvoetbal voor kinderen van 10 tot 23 jaar. 

Onder leiding van presentator een aanjager NEC Directeur Wilco van Schaik startte de 23e HaringParty met een hartelijk welkom van Jan Maters, een van de initiatiefnemers. Na een korte uitleg over de activiteiten van het goede doel ontving Johan Weijers van Weijers riooltechniek de jaarlijkse onderscheiding ‘Het HaringMaatje’ voor zijn bijzondere inzet voor de HaringParty.

Ondanks het teleurstellende nieuws dat de Hollandse Nieuwe nog twee weken op zich laat wachten vanwege een lager vetgehalte, besloot de organisatie van de Nijmeegse HaringParty om het evenement toch door te laten gaan. Want de Nijmeegse HaringParty gaat namelijk over meer dan alleen de Nieuwe Haring proeven. Het biedt ondernemers in de regio Nijmegen een waardevolle netwerkmogelijkheid en steunt tegelijkertijd het goede doel. En hoewel de Nieuwe Haring er nog niet is, leverde Visleverancier 024VIS vandaag een uitstekende partij Hollandse Haring uit 2022 die bijzonder smakelijk bleek te zijn. De notaris ziet erop toe dat de Nieuwe Haring wordt afgeleverd zodra die gevangen is.

Nadat burgemeester Bruls van Nijmegen een inspirerende toespraak had gegeven, liet hij de aanwezigen zien hoe je op de juiste manier haring dient te eten. Helaas was er nog geen nieuwe partij haring om te keuren, aangezien deze nog gevangen moet worden. Daarna gaf de burgemeester door een ferme slag met de veilinghamer het startschot voor de drieëntwintigste editie van de HaringParty Nijmegen.

De veiling, geleid door notaris Klaas-Albert Veerbeek van Dirkzwager Advocaten & Notarissen, bracht met 3 vaatjes Nieuwe Haring via het Amerikaanse systeem, 5 vaatjes per opbod, een pakket paling en door de Stadpartij Nijmegen als ludieke actie ingebrachte asperges ruim € 30.000,- op voor het goede doel. De 3  vaatjes Nieuwe Haring die volgens het Amerikaanse veilsysteem werden verkocht, vonden hun weg naar Frank Hendriks van HC Beveiliging die het vaatje weer terug de veiling inbracht, dit  terug ingebrachte vaatje ging daarna naar Bas Neienhuijsen van Brouwerij Florijn, de volgende ging naar Jos Daanen.

Uiteindelijk zijn er vijf vaatjes geveild aan de hoogste bieders. Het eerste vaatje werd maar liefst drie keer terug de veiling in gebracht en ging achtereenvolgens van Johan Weijers van Weijers riooltechniek naar Stijn Gerrits van Peeman dranken naar André Weijers van Weijers Grond Water en Wegenbouw waarna Ruud Boekhoorn van BoekHome Weightless Living er uiteindelijk met dit vaatje vandoor ging. Het volgende vaatje ging per opbod naar Willem van Dreumel van Willems Kaas. Dan is er ook een flink portie paling geveild. Deze ging naar Theo Peters van BOHO. Stadspartij Nijmegen bracht met een ludieke actie 3 kg asperges de veiling in en die gingen uiteindelijk naar Amar Bouharrou van Ampire Vastgoedgroep.

De veiling heeft € 30.000,- opgebracht voor het project elektrisch rolstoelvoetbal voor kinderen tussen 10 en 23 jaar, van NEC Maatschappelijk. Hoewel elektrisch rolstoelvoetbal in andere landen al geruime tijd bestaat, was er in ons land voor kinderen die rolstoel gebonden zijn, tot voor kort geen voetbal mogelijk. NEC is de eerste betaald voetbalorganisatie die zich bij het elektrisch voetbal specialiseert en speciaal ontworpen rolstoelen inzet.

Dave van Wel sloot de HaringParty af met een wervelend optreden.

De HaringParty is een hernieuwd initiatief van vier Nijmeegse ondernemers Jan Maters, Stijn Gerrits, Johan Weijers en Frans Hendriks. De dranken worden gesponsord door Peeman Dranken. Businessclubs en diverse bedrijven ondersteunen dit hernieuwde initiatief dat jaarlijks mede mogelijk wordt gemaakt door de gemeente Nijmegen door het ter beschikking stellen van de Schepenhal.